Вход | Регистрация
Русе 16°C

Стефан Данаилов: Кислородът в политиката е негативен, затова не ни върви

"Ако ме хареса Варна, чичо ви Ламбо е тука", каза пред Дарик актьорът

Стефан Данаилов: Кислородът в политиката е негативен, затова не ни върви

"Аз съм за младите хора да отиват напред. Но те пък са много амбициозни и кариеризмът ги е обхванал жестоко и са готови да режат глави.
Политиците не могат да бъдат добри актьори, защото емоцията като ги удари... Виждаш го - нормален човек като си говориш с него в кулоарите. А като се качат на тая трибуна, нещо им става, полудяват. И се помпят и кислородът в залата е негативен, затова не ни върви. Аз не знам кога ще се промени кислородът в залата, което ще промени и кислорода в отношенията ни. Виждате какви са ни отношенията в момента. Такова разделение на нацията не е в полза на никого", сподели в интервю за Дарик Варна проф. Стефан Данаилов, който призна, че участва в избори за последен път.

"Аз харесвам варненци, защото те са ме харесвали като актьор. Сега ще опитам да им харесам и като политик. Важно е дали ме искат, или не. Ако ме хареса Варна, чичо ви Ламбо е тука". С тези думи водачът на варненската листа на БСП се обърна към избирателите в морската столица. Пред Дарик актьорът обясни, че не е имал намерение да идва във Варна заради влошеното си здравословно състояние. Вътрешнопартийните проблеми в региона обаче го накарали да бъде балансьор в отношенията.

"Имаше противоречия и в подреждане на листите. Аз няколко пъти съм бил в листите в София, водил съм в Плевен, в Кърджали, Пловдив. Никой никога за нищо не ме е насилвал. Грешка е само, че късно стана разговорът за идването ми във Варна, иначе по друг начин щях да си подготвя кампанията. А сега всичко става в крачка. Искам да имам достойно представяне. Аз съм амбициозен човек и ги гоня много яко. Имам и мой екип, който също участва в кампанията", коментира Данаилов, който призна, че не е очаквал отношенията във варненската структура на БСП да са толкова изострени. "Ама аз съм им казал - няма да ми гъкате, няма да ми мъкате...", добави Ламбо.

Актьорът посочи, че кампанията му не е толкова активна, но в обиколките си среща обичта на варненци.    "Не мога да тръгна като едно време, когато бях по-активен. Добре съзнавам каква е визията ми. Сега правя срещи с различни хора. Пенсионерите - моите фенки червените бабички, те ме обичат много. В Провадия една баба щеше да ме набие, защото съм остарял. Моите симпатизанти ме харесват. Аз не търся противоречия, нито една лоша дума не съм казал за моите опоненти. Този път ми се иска да върнем доверието в БСП, което изгубихме, а то се възстановява трудно", добави Данаилов.

   Той изрази убеденост, че на тези избори БСП ще има преднина пред ГЕРБ. Според актьора съдружие между двете партии няма как да има - заради изострените отношения между лидерите им. Самият Данаилов обаче бил генератор на идеята за съвместно управление на двете най-големи партии.

   "На тези, които казват, че не искат властта на всяка цена, не им вярвайте. Всички искат властта. Голяма част от политиците са комплексирани и мат нужда от ласкатели, които да ги заблуждават. Това е най-големият проблем на политиката. Когато такива хора паднат, става страшно. Затова човек трябва да наблюдава себе си отстрани", смята Ламбо.

   Той обясни, че не познава програмата на опонента си във Варна Веселин Марешки, но като политически феномен го сравни с Николай Бареков.

    "Когато Бареков се появи, тогава също хората прегърнаха идеята му. Сега заради бензина и лекарствата са готови на всичко. Аз смятам, че в парламента Марешки ще си промени мнението за света", изрази мнение Данаилов.

   Той призна, че приключва политическата си кариера с предстоящите избори, тъй като няма нужните сили. Явяването си на тези обаче не определи като жест към партията, а като преданост към нея.

   "Не мога да си представя да си легна цесекар и да се събудя левскар."Докладвай за нередност в статията
Добави коментар