Вход | Регистрация

Русе 21°C

Трима стипендианти определи Ротари клуб-Русе

В календара на клуба до края на годината са включени инициативи, подпомагащи различни сфери на живота

Трима стипендианти определи Ротари клуб-Русе
Снимка: Bulphoto

Трима свои стипендианти от над 20 подадени кандидатури от русенските ученици избра Ротари клуб Русе. Избранниците получиха средства и дипломи от президента на Ротари в крайдунавския град Нина Крушева. Специалната церемония се проведе снощи и бе посветена на Деня на световното разбирателство и мира и 107-та годишнина на Ротари.

Сияна Емилова Георгиева, Мария Станиславова Георгиева и Михаил Цветомиров Димитров бяха определени като даровитите деца, които ще бъдат подпомагани през тази учебна година от организацията.

Програмата на клуба за текущата ротарианска година 2011-2012 включва организиране на кампания за ранна диагностика на рака на простатната жлеза , която тази година ще бъде в с. Копривец. Ще бъде финансирано обслужването със специализирана помощ на деца с физически и ментални увреждания в рамките на два месеца. Предвижда се провеждането на конкурс за рисунка на асфалт на тема "Водата – най големият дар от природата” и други.

Основните предстоящи проекти на втория русенски Ротари клуб - "Дунав” са свързани с  реновиране на спортни съоръжения в средно училище на територията на община Русе, доизграждане на музейната експозиция в параклиса "Св. Паисий Хилендарски” в Пантеона на Възрожденците с изграждане на нов иконостас и поставяне на девет броя икони и разпределяне на дарения от приятели ротарианци от Англия.

_______________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 







Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар