Вход | Регистрация
Русе 15°C

51-годишна русенка чака близнаци

Децата трябва да се родят до няколко седмици

51-годишна русенка чака близнаци
Снимка: Thinkstock/Guliver

51- годишна жена очаква близнаци.

Това съобщи началникът на АГ- комплекса в Русе д-р Георги Хубчев, по време на тържеството по повод на Деня на родилната помощ.

Той сподели, че родилката е заченала по процедурата инвитро. Това ще бъде първото раждане за бъдещетата майка. Близначетата се очаква да се родят до три – четири седмици.

Бъдещата майка се нарежда на второ място за най-възрастна жена, която ще ражда в крайдунавския град. Първо място е заела Красимира Димитрова, която е родила на 62 години през 2010 година.

Д-р Хубчев сподели, че средната възраст на родилките е между 25 и 30 години. Той каза, че жените от ромски произход раждат много млади, а тези, които имат по-високо образование се сдобиват с деца след 30 годишна възраст, дори имало случаи след 35 години. Най-младата родилка е била на 14 години.

В русенската болница миналата година са проплакали 1589 бебета. Според статистическите данни това е с 48 по-малко от 2012 година.

Според данните перинаталната детска смъртност е 7,55 на 1000 новородени бебета, като показателят е два пъти по- нисък от 2012 година. През отделение "Неонатология" са преминали 1750 новородени. През миналата година бебето с най-високо тегло е било 5,120 кг., а с най-ниско – 0,590 кг.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар