Вход | Регистрация
Русе 13°C

Пламен Стоилов: Ще утвърдим Русе като град лидер

Днес кметовете от община Русе и общинските съветници встъпиха официално в длъжност

Пламен Стоилов: Ще утвърдим Русе като град лидер
Снимка: Община Русе

Пламен Стоилов започна втория си мандат като кмет на община Русе днес с тържествена сесия на новия Общински съвет. Областният управител Стефко Бурджиев откри заседанието, а всички кметове от община Русе и общински съветници положиха официално клетва за встъпване в длъжност.

За председател на местния парламент с тайно гласуване беше избран чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на Русенски университет "Ангел Кънчев".

Тържествената сесия в Пленарна зала в Русе уважиха народни представители, кметът на Гюргево г-н Николае Барбу, свещеници от Русенска Света митрополия и гости.

Г-н Стоилов призова всички да загърбят политическите си пристрастия и да работят за благото на община Русе. Огърлицата и ключа на Русе му бяха връчени от временно изпълняващия длъжността кмет инж. Димитър Наков.

Пламен Стоилов: Ще утвърдим Русе като град лидерОбщина Русе

"Целта ни е да утвърдим Русе като град лидер и да продължим да превръщаме мечтите на русенци в реалност. Благодаря и на общинските съветници. Разчитам на тях през следващите 4 години да работим в едно голямо надпартийно мнозинство. След този период искам отново с чест да гледам моите съграждани, които ми дадоха своята подкрепа и ме изпращаха с ръкопляскания след всяка среща", допълни още кметът.

Той подчерта също, че в знак на доброто партньорство в Общинския съвет групата на ГЕРБ не е издигнала кандидат за председател на ОбС.

Засл. проф. Васил Пенчев води заседанието до избора на председател и призова колегите си за минута мълчание в памет на дългогодишния общински съветник Орлин Танов, който е починал вчера след тежко боледуване.

Пламен Стоилов: Ще утвърдим Русе като град лидерОбщина Русе

51 са членовете на Общинския съвет в Русе, като в него участват представители на 10 политически сили. ГЕРБ има най-голям брой съветници - 21, "Патриотите-ВМРО", БСП и Реформаторският блок имат шестима съветници, АБВ се представлява от трима. "Атака", БДЦ, "Българска Социалдемокрация" и ДПС имат по двама съветници, а един - "Глас народен".

В същото време днес беше даден ход на делото в Административен съд Русе по седем жалби, оспорващи избора на общински съветници в Русе. Жалбоподателите са БДЦ, БСП, "Народен съюз", МК"Бъдеще за Русе", Здравко Паскалиев - кандидат за общински съветник от листата на АБВ, както и Никола Стоянов и Орлин Танов - кандидати за общински съветници от листата на "Българска социалдемокрация", предаде БТА.

Всички те искат отмяна на решението на ОИК за избор на съветници, повторно преброяване на бюлетините и касиране на този избор.

 

<< Sever.bg във Facebook »Докладвай за нередност в статията
Добави коментар