Вход | Регистрация
Русе 15°C

Великденско хоро ще се извие на 1 май в Русе

Традиционният празник предлага богата концертна програма и томбола

Великденско хоро ще се извие на 1 май в Русе
Снимка: БТА

Празникът "Великденско хоро" ще се състои за поредна година в Русе на 1 май. Той се организира от Община Русе и ФТТ "Найден Киров", които са подготвили интересна концертна програма с начален час от 10.30 на площада пред Общината.

Различни игри, конкурси и изненади очакват посетителите на празника. Фолклорен концерт ще изнесат ФТТ "Найден Киров" с концертен състав, детски ансамбъл, оркестър и певици, ДЮФА "Зорница" и ФА "Здравец" при ОбДЦКИ. Към българското фолклорно настроение ще се включи и Школата по народно пеене към детския център.

Актьорите от ДТ "Сава Огнянов" Ралица Константинова и Йовко Кънев ще бъдат водещи на програмата, облечени в народни носии.

Русенци ще имат възможност да участват в различни конкурси като: за най-красиво писано яйце, за козунаци, за най-здраво яйце борец. По традиция на площада ще се извие голямо великденско хоро, на което всеки е поканен да се хване.

Великденска томбола с над 100 награди ще се проведе след концертната програма. Наградите са осигурени от спонсори и представляват куверти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми и други.

Прасенце и живо агне са най-големите награди на празника в Русе. Те са осигурени съответно от Свинекомплекс "Голямо Враново Инвест – АД" и денонощен магазин "Чарли".

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар