Вход | Регистрация
Русе 16°C

Отличават Почетните граждани на Русе + ПРОГРАМА за 6 май

Силвия и Теди Кацарови, Милена Славова и Искрен Пецов са сред изпълнителите в мащабния празничен концерт пред Община Русе

Отличават Почетните граждани на Русе + ПРОГРАМА за 6 май

Днес ще се състои церемонията по връчване на званието "ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА РУСЕ". С отличието ще бъдат удостоени седем успешни в своите области личности, свързани с Русе.

Церемонията започва от 19 ч. в Доходно здание на музикалния фон на БИГ БЕНД – РУСЕ с диригент ДИМЧО РУБЧЕВ. Водещ ще бъде актрисата Ралица Константинова от ДТ "Сава Огнянов".

Признание тази вечер ще получат: треньорът по художествена гимнастика НЕШКА РОБЕВА, директорът на Русенската опера НАЙДЕН ТОДОРОВ, легендарният треньор по свободна борба ГЕОРГИ АЧЕВ, бизнесменът ПЛАМЕН БОБОКОВ – един от главните инвеститори на "Булстрад Арена", архитект ТАНКО СЕРАФИМОВ получава посмъртно отличието "Почетен гражданин", наред с генерал-майор ВАНЬО ТАНОВ и писателя СВЕТОЗАР ДИМИТРОВ, известен като ЗМЕЙ ГОРЯНИН.

Богата програма ще съпътства утрешния 6 май - Ден на храбростта и на град Русе. Тя ще започне в 9 ч. в Храм "Св. Георги", където ще бъде отслужена Празнична света литургия.

От 11 ч. на площада пред Общината следва Празничен концерт на децата на Русе, в който ще участват изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе. Тържествената церемония по повод 6 май – Ден на храбростта и Българската армия, ще бъде в 12 ч. на паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

От 13 ч. в Историческия музей кметът Пламен Стоилов ще се срещне с "ЛИЦАТА НА РУСЕ" – талантливи деца и млади хора, подкрепяни от Фондация "Русе – град на свободния дух".

Голям концерт ще зарадва русенци и гости на града от 20,30 ч. под мотото "Любими песни за любими хора". Той ще бъде на площада пред Общината, а в случай на лошо време - в Голямата зала на Доходното здание.

На сцената ще излязат СИЛВИЯ И ТЕДИ КАЦАРОВИ, МИЛЕНА СЛАВОВА, МАГИ ДЖАНАВАРОВА, ИСКРЕН ПЕЦОВ, ЙОАННА ДРАГНЕВА, Балет TL Dance, ЖИВКО ВАСИЛЕВ – кавал,и DJANE MONIQUE. Водещ е Наско от БГ Радио.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар