Вход | Регистрация
Русе 20°C

Сонати за цигулка и пиано тази вечер в Доходното здание, а утре гостуват музиканти от Чехия

ММД продължават с Мариета Петкова и Веско Ешкенази, Итка Хоспрова и Колегиума на чешката филхармония

Сонати за цигулка и пиано тази вечер в Доходното здание, а утре гостуват музиканти от Чехия

Сонати за цигулка и пиано ще звучат тази вечер на сцената на МФ"Мартенски музикални дни" в Русе. От 19 ч. днес, 24 март, в Доходното здание русенци ще имат възможността да се насладят на музиката на МАРИЕТА ПЕТКОВА и ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ.

Те ще изпълнят произведения от Моцарт, Бетовен, Дебюси и Цезар Франк.

ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ се е изявявал като солист на редица именити оркестри, сред които Кралския Концертгебау оркестър, Лондонския филхармоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на Монте Карло, Софийска филхармония, Симфоничен оркестър на Мексико сити и др. Свирил е на концерти заедно със световни имена в класическата музика. През 2012 той сформира дуо с пианистката МАРИЕТА ПЕТКОВА, с която и до момента концертира из цяла Холандия.

Атрактивна програма с произведения от Брамс, Дворжак, Скоумал, Новак, Маскани, Качини, Пиацола и др. ще задоволят взискателния музикален вкус на русенската публика на 25 март от 19 ч. Те ще прозвучат в изпълнение на виолистката ИТКА ХОСПРОВА в компанията на КОЛЕГИУМА НА ЧЕШКАТА ФИЛХАРМОНИЯ – ПРАГА.

Сонати за цигулка и пиано тази вечер в Доходното здание, а утре гостуват музиканти от Чехия

ИТКА ХОСПРОВА е изключително търсена не само като солист, но и като камерен изпълнител. Член е на известния квартет "Беневиц' от 1998, с който концертира в Чехия и в други европейски страни. Участва на многобройни международни фестивални сцени и солира на поти всички чешки и международни оркестри. Работи като концертмайстор в международния оркестър Die Junge Osterreichische Philharmonie.

Колегиумът на Чешката филхармония – Прага е основан през 1995 от Ярослав Крофт. Колегиумът започва своята история с изпълнения на барокова музика, скоро след това обаче разширява своя репертоар. Има редица записи за различни звукозаписни компании, като съвместният им проект с група "Чехомор" достига мултиплатинен статут.

Участието им в МФ "Мартенски музикални дни" се осъществява с подкрепата на Посолството на Чешката република в София, Чешки център София и Бългерия Еър.

Сонати за цигулка и пиано тази вечер в Доходното здание, а утре гостуват музиканти от ЧехияДокладвай за нередност в статията
Добави коментар