Вход | Регистрация
Русе 8°C

Благотворителна футболна среща между митничари и полицаи

Благотворителна футболна среща между митничари и полицаи

Професионалните празници на служителите от МВР и Митницата в Русе ще бъдат отбелязани с благотворителна футболна среща. Тя ще се състои на 6 юли от 17:00 часа на игрището в спортния комплекс на Русенски Университет "Ангел Кънчев".

Мачът ще се проведе при отворени врати за всички любители на този спорт. Ще бъде организиран пункт за набиране на парични дарения, които след срещата ще бъдат изброени в присъствието на комисия и предоставени на Сдружение "Смело сърце" за подпомагане на деца с увреждания и техните семейства. Активисти на сдружението и учредения към него Клуб "Майки със смели сърца" ще направят малка изложба-базар на изработени от деца с увреждания и техните родители сувенири.

Събитието ще бъде придружено от демонстрация на полицейска, противопожарна и митническата техника, оборудване и екипировка. Митническото куче Ран ще направи демонстрация как се откриват големи количества тютюневи изделия. Екипите от МВР ще покажат своите професионални действия в ситуации близки до реалните.
На 5 юли се отбелязва професионалният празник на Министерството на вътрешните работи. Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция (16.04.1879 г.). На 5 юли 1879 г. с указ №1 на княз Александър I Батенберг се сформира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението. С Решение 79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г. датата 5 юли е обявена за професионален празник на МВР.

На 7 юли професионален празник честват българските митнически служители. На тази дата през 1879 г. с Указ №2 на княз Александър І Батенберг се създават митници и митнически пунктове, "за да се запазят интересите на Княжеството". Този управленски акт се случва веднага след назначаването на първото българско правителство и създаването на първите институции в държавата. Датата е обявена за празник на българските митници с решение на правителството от септември 2015 г. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар