Вход | Регистрация
Русе 16°C

Над 35 хил.посетители има Екомузеят за една година!

Плакат на Екомузея в Русе спечели трета награда от конкурс в Смолян

Над 35 хил.посетители има Екомузеят за една година!

Една година от откриването си навършва днес русенският Екомузей с аквариум. За това време той е имал 35 468 посетители.

Екомузеят представя многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на човека с природата. Разположен е на четири етажа, с богата колекция от вкаменелости, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда.

Най-големият сладководен аквариум в България се намира именно тук, пълен с риби от Дунав и вливащите се в него реки.

Праисторическите животни заемат специално място в експозицията. Представен е макет на космат мамут (Mammuthus primigenius) в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена част от друг вид мамут – долната челюст от Mammuthus rumanus.

Екомузеят е изцяло ремонтиран и оборудван по проект "Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл" на Община Русе, финансиран по ОП "Регионално развитие".

Трето място на Първия национален преглед на музейния плакат 2015 в Смолян спечели това лято Регионалният исторически музей – Русе. Той участва с плакат, специално изготвен за Екомузея. Официалното награждаване с плакет се проведе на 25 септември в изложбената зала на РИМ "Стою Шишков” – Смолян.

Дизайнери на плаката са Цанов Брос ЕООД и Венцеслав Петков, уредник в отдел "Природа".  

Над 35 хил.посетители има Екомузеят за една година!

<< Sever.bg във Facebook >>

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар