Вход | Регистрация
Русе 6°C

Фестивал на Дунавската кухня

Фестивал на Дунавската кухня

В периода 8-13 май 2017 г. стартира "Фестивал на Дунавската кухня".

Събитието е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона. По време на събитието участващите заведения за хранене ще имат възможност да представят пред жители и гости на града своите кулинарни идеи, както и да презентират типични за Русенския регион ястия, предлагани в техните заведения.

Фестивалът на Дунавската кухня 08-13.05.2017 г. включва:

• Кулинарно състезание между русенски ресторанти, състоящо се в разработване на специфични менюта с ястия от дунавския регион. Менютата ще се предлагат в рамките на фестивалната седмица. Участниците във фестивала ще бъдат оценени от професионално жури, председателствано от шеф Ивайло Димитров, заместник председател на Българска асоциация на професионалните готвачи.

• Кулинарно шоу на площад "Свобода" на 11.05.2017 г. от 12:30 ч. с участието на кулинарни екипи от местни ресторанти със специалното участие на Иван Звездев.

• Кулинарно състезание "Като шеф готвачите" на 13.05.2017 г. – демонстрации на кулинарни техники с участието на учениците от ПГТ "Иван П.Павлов" гр. Русе, които ще могат да бъдат наблюдавани от жителите и гостите на града.

Амбицията на организаторите е Седмицата на Дунавската кухня да допринесе за развитието на един нов целогодишен туристически продукт. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар