Вход | Регистрация
Русе 26°C

Флейтист от Русе впечатли румънската публика

Димитър Димитров от 9-ти клас на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ участва концерт на Филхармоничния оркестър на град Брашов
Флейтист от Русе впечатли румънската публика

Флейтистът Димитър Димитров от 9-ти клас на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе взе участие в концерт на Филхармоничния оркестър на град Брашов, Румъния. Концертът беше под диригентството на Коичиро Канно от Токио, Япония.

Солисти в този концерт бяха млади изпълнители от Румъния. Русенецът Димитър Димитров беше специален гост, спонсориран от Клуб Русе на международната женска организация „Сороптимист Интернешънъл“, в рамките на образователния проект на клуба „Музиката – един език за всички нации“. Съвместно с Клуб Брашов, русенските дами подпомогнаха двама талантливи млади музиканти от двата града – нашият флейтист и цигуларката Мария-Изабела Дику, която участва в майсторския клас на Маестро Минчо Минчев по време на фестивала Мартенски музикални дни тази пролет.

Димитър Димитров е ученик на г-жа Красимира Великова и от 2010 година се представя успешно на национални и международни конкурси в София, Добрич, Пловдив, Провадия, Русе, Бургас. Има множество изяви като солист в концерти на Русенска филхармония с диригентите Георги Чапразов, Владимир Бошнаков, Найден Тодоров и Максим Ешкенази и в партньорство с цигуларката Мария Пеева и обоиста Христо Ганев и др.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар