Вход | Регистрация
Русе 25°C

42 хил.лв. са постъпили във Фонд "Математика на бъдещето" през годината

Фондът се отчете за 2015 г.
42 хил.лв. са постъпили във Фонд "Математика на бъдещето" през годината

С 20 хиляди лева разполага Фонд „Математика на бъдещето” в Русе. Днес директорът на МГ „Баба Тонка” представи отчет за приходите и разходите на дарителския фонд през годината.

На срещата на Обществения съвет към фонда присъстваха Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе и Председател на УС на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка”, Иван Иванов – управител на „Тива Ком” ООД и основател на Фонда, Ивелин Николов - управител на "Хермес Линд" ООД, Елена Минкова - изп.директор на Фондация „Русе – град на свободния дух”.

Над 42 хил.лв. са внесени в сметката на фонда, като направените разходи за 2015 г. са малко над 20 хил.лв, стана ясно на срещата.

Сумата е използвана основно за финансиране на възпитаници на гимназията за участие в престижни международни състезания, сред които такива в Русия, Италия и Македония.

През годината фондът е подпомогнал и Семинара на директорите на математическите и природо-математическите гимназии, провеждането на Курс по български език и литература за ученици след 7-ми клас, допринесал е също за организирането на Лятна школа по роботика и за Видеоконкурсът „Моите будители” и др.

 << Sever.bg във Facebook »Докладвай за нередност в статията
Добави коментар