Вход | Регистрация

Денислав Бончев е първенец на Националната олимпиада по география

Любознателният седмокласник от СОУ"Ем.Станев" впечатли с познания и професионализъм жури от университетски преподаватели

Денислав Бончев е първенец на Националната олимпиада по география

Седмокласник от великотърновското СОУ"Ем.Станев" спечели категорично първото място на Националната олимпиада по георгафия и икономика, която се състоя във Варна преди няколко дни.

Това е най-високият успех за училището по тази дисциплина, както и първото участие на ученика Денислав Бончев в национална олимпиада.

Денислав се явява на националния кръг с вече постигнат най-висок резултат сред всички седмокласници в страната от областното съревнование. За забележителното си постижение в своята възрастова група той получава две грамоти и статуетка. Неговата преподавателка по география Даринка Бонева също получава грамота за отличната подготовка на своя ученик.

Победата на тази олимпиада не е никак лесна, споделя гордата учителка за Север.бг. Участниците преминават през три кръга, включващи тест на знания от предходни класове, мултимедиен тест за време и най-трудния кръг – устен практически изпит пред публика.

Денислав Бончев е първенец на Националната олимпиада по география

Именно в най-трудната част на състезанието Денислав спечелва публика и жури с увереност, подплатена с дълбоки познания по темата, която му се пада - Тихия океан. Той показва обекти и описва явления по географската карта изключително професионално, казва още г-жа Бонева, което безапелационно му отрежда максималния брой точки в този кръг.

Публиката пред младия географ не е случайна - състои се от участници в олимпиадата, учители и жури, в чийто състав влизат преподаватели от СУ"Св.Климент Охридски", ВТУ"Св.св.Кирил и Методий" и представители на Министерството на образованието и науката.

Денислав е ученик от 7"г" клас в СОУ"Ем.Станев" и освен в географията има постижения и в математиката, и в спорта – част е от училищния отбор по бадминтон, който се класира за национално състезание.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар