Вход | Регистрация

Беломъжев позлати България на Световното по ски ориентиране

На секунда зад него завърши Ламов, а трети на 2 секунди финишира представителят на домакините Андерс Холберг

Беломъжев позлати България на Световното по ски ориентиране
troian.com

Спортист номер 1 на Троян Станимир Беломъжев спечели старта от Световната купа по ски ориентиране във Фьоренинг (Швеция), информира БНР.

Световният шампион за младежи беше осми след спринта с 25 секунди пасив от лидера Андрей Ламов (Русия), но със силно бягане по 8420-метровото трасе с 24 контролни точки в преследването той стигна до победата с общо време от 32.19 минути.

На секунда зад него завърши Ламов, а трети на 2 секунди финишира представителят на домакините Андерс Холберг.

В надпреварата стартираха 50 състезатели, а да финала достигнаха 47 от тях.

Станимир Беломъжев беше избран за спортист номер 1 на Троян за 2013 година. В анкетата, организирана от Община Троян, са участвали представители на всички троянски клубове. Световната звезда в ски-ориентирането събра най-много точки. Беломъжев получи признанието заради двата си огромни международни успеха през изминалия сезон - европейска титла в спринта от първенството в Латвия и бронзов медал в смесената щафета от Световното първенство в Казахстан

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=462478
Станимир Беломъжев беше избран за спортист номер 1 на Троян за 2013 година. В анкетата, организирана от Община Троян, са участвали представители на всички троянски клубове. Световната звезда в ски-ориентирането събра най-много точки. Беломъжев получи признанието заради двата си огромни международни успеха през изминалия сезон - европейска титла в спринта от първенството в Латвия и бронзов медал в смесената щафета от Световното първенство в Казахстан. Сред десетте най-добри спортисти на Троян са още Павлин Дишев (карате) - бронзов медалист от Световното първенство, Борислав Стоименов (мотоциклетизъм) - европейски и балкански шампион по супер мото, Десислава Цонева (джудо и самбо) - европейска вицешампионка по самбо за кадети и бронзова медалистка за девойки, Цветомира Димитрова (джудо и самбо) - с бронзов медал от Европейското първенство по самбо за кадети, Владимир Илиев (биатлон) - завоювал през миналия сезон 6-то място в старт от Световната купа при мъжете, Ивелин Доневски (джудо и самбо) - балкански вицешампион по джудо, Ради Пълевски (биатлон) - балкански шампион, Михаил Михайлов (колоездене) - 5-то място от Балканския шампионат, Майкъл Иванов (мотокрос) - двукратен шампион на България

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=462478

Станимир Беломъжев беше избран за спортист номер 1 на Троян за 2013 година.

В анкетата, организирана от Община Троян, са участвали представители на всички троянски клубове. Световната звезда в ски-ориентирането събра най-много точки. Беломъжев получи признанието заради двата си огромни международни успеха през изминалия сезон - европейска титла в спринта от първенството в Латвия и бронзов медал в смесената щафета от Световното първенство в Казахстан.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар