Вход | Регистрация

Дунавки отпаднаха от "Еврокъп"

Дунавки отпаднаха от "Еврокъп"
dunav8806.com

Добър и динамичен беше мачът между "Дунав 8806" и "Боташспор" от Адана, изигран в зала "Дунав" в Русе пред близо 900 души публика. Но момичетата на Георги Божков отпаднаха от турнира "ФИБА Еврокъп" като загубиха домакинството на турския отбор със 70:84.

Трибуните пък посрещнаха любимките си с големи платна, изрисувани с ликовете на петима български възрожденци – Паисий Хилендарски, Христо Ботев, Баба Тонка Обретенова, Васил Левски и Иван Вазов.

Двубоят стартира обещаващо с размяна на тройки за двата отбора и първата десятка на мача вървеше точка за точка. И двата тима играха равностойно, въпреки очевидното ръстово и физическо превъзходство на гостите пред "сините феи". За малко гостите направиха разлика от 6 точки, но с една тройка за Аманда Джонсън първата част завърши при резултат 24-28 за отбора на Осман Орак.

През втората десятка на двубоя осезателно се усети присъствието на мощната Кортни Парис на игрището, която с лекота натрупа 14 точки в своя актив на полувремето. Класата на гостите пролича с първите 5 точки, които вкараха след началото на втората част. С отлична борба  в подкошието и точни стрелби на Андерсон, Томас и Кочева, момичетата на Георги Божков догониха гостите и преди края на полувремето резултатът се оформи на 39:46.

Ключова за мача беше третата част, в която баскетболистките на "Боташспор" отбелязаха 27 точки срещу 18 за дунавки.

В последната четвърт на двубоя гостите поддържаха преднината си и не дадоха никакъв шанс на дунавки да обърнат играта. Момичетата на Георги Божков хвърлиха всички сили в опита си да наваксат разликата, но сигурната защита на турския отбор не допусна изненади.

За "Дунав 8806" най-много точки отбеляза Аманда Джонсън – 20. Мерике Андерсон записа в актива си 16 точки, а Кристина Сантяго – 11. Виолина Кочева и Цветомира Шаренкапова направиха отлични включвания  като вкараха съответно 13 и 10 точки.

Изключително високата и мощна  американка Кортни Парис, като че ли най-сериозно затрудни домакините, и завърши с 22 точки и 18 борби за гостите. Айше Акънджъ отбеляза 19 точки, а Кристи Томас добави 16 и 11 борби.

След срещата старши-треньорът Георги Божков пожела на селекционера на турския отбор успех и каза, че това е бил по-логичният завършек на срещата. "Нашите момичета са твърде млади и неопитни, за да се противопоставят и да играят такава игра," добави още Божков.

"Уважаваме отбора на "Дунав 8806 и знаехме, че няма да ни е лесно," каза и селекционерът на турския отбор Осман Орак. "Благодарим за играта и за атмосферата в залата – доволен съм от състезателките си и особено от втората и четвъртата част на срещата.," допълни Орак.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 



Източник: БК "Дунав 8806"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар