Вход | Регистрация

И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“

Трима са първенците

8-годишният Димитър Пламенов Пенчев от Тенис клуб "Кристи” се оказа изборът на дряновската общественост (събрал 717 гласа) за спортист номер едно на 2013 година. Младият състезател е на тенис корта от 6-годишен, т.е. само от две година насам, но това не му пречи да печели турнир след турнир.

И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“Община Дряново

Имената на 10-те най-добри спортисти на Дряново за 2013 г. бяха обявени на тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Дряново.

Събитието е традиция от 1971 година насам, като дава приз и за най-добър треньор. Изборът на всяко име в десетката и това на треньора лежи върху плещите на Общинската спортна комисия в Дряново.

За първи път тази година регламентът бе допълнен с възможността дряновската общественост сама да определи своя спортен фаворит. За целта, на официалния си сайта Община Дряново публикува анкета с имената на спортистите, в която дряновци сами посочваха своя избраник. Същата възможност (попълване на анкетата) предостави и местната медия - в. "Дряново News”.

За първи път в 42-годишната история на избора на най-добрите в спорта за отиващата си година първенците са не двама (спортист и треньор), а трима.

И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“Община Дряново И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“Община Дряново И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“Община ДряновоНай-достоен, заради постиженията си на състезател към Спортен клуб по ориентиране "Бачо Киро 94” и заел първо място в десетката тази година, е Стефан Благовестов Михайлов.


И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“Община Дряново

За първи сред предложените за награда треньор на 2013 година бе избран треньорът по спортно ориентиране Добри Стоянов Добрев (номиниран от СКО "Бачо Киро-94”).

Всеки спортист в десетката бе награден с аплодисментите на публиката, с грамота от кмета на общината д-р Иван Николов, специално изработена "Златна карта” за едногодишен безплатен достъп до фитнеса в Спортната зала на Дряново и парична премия. Само първите трима, посоченият за треньор на 2013 година и събралият най-голяма подкрепа сред обществеността спортист, бяха удостоени и със специално изработени купи.

Церемонията по награждаването започна с поздрав към първия, отзад напред в десетката и така до върха. На достойното трето място и с купа освен всички други награди бе отличена националната състезателка по планинско бягане и нееднократен спортист № 1 на Дряново - лекоатлетката Маринела Тодорова Нинева. На една позиция от първото място бе класиран Стоян Христов Тевекелев от Клуба по лека атлетика "Локомотив”, който също е част националите ни по планинско бягане.

Коледен дух и празнично настроение, по време на тържествената церемония, в Ритуалната зала на Общината внесоха други млади дряновски таланти: момичетата от вокалната група при СОУ "Максим Райкович”, с художествен ръководите Славчо Илиев; децата от класа по модерен балет при Народно читалище "Дряновска пробуда”; детско-юношеския танцов състав "Балканджийче” при Народно читалище "Развитие”, с ръководител Цветозар Кьоровски.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Община Дряново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар