Вход | Регистрация

Предлагат Станимир Беломъжев за почетно звание от Троян

Лидерът на световната ранглиста по ски риентиране се срещна с кмета на града Донка Михайлова

Предлагат Станимир Беломъжев за почетно звание от Троян
Община Троян

Двукратният европейски шампион в ски ориентирането Станимир Беломъжев се срещна с кмета на Троян Донка Михайлова. Известният троянец посети родния град заедно с баща си и негов треньор Иван Беломъжев, след като се върна от четиристартово състезание в Австрия.

Кметът на Троян ще предложи на предстоящото заседание на Общински съвет Станимир Беломъжев, както и биатлониста Владимир Илиев, за почетно звание и отличие по Правилника за награждаване на изявени спортисти и техните треньори от Община Троян.

Станимир, треньорът му и кметът обсъдиха развитието на детско-юношеския спорт в Троян и ролята на Община Троян за подкрепата му, а също и състезателната програма на спортиста.

В момента Станимир Беломъжев е на чело в световната ранглиста в ски ориентирането. Само за последния месец той спечели "Ски-О Тур" в Австрия в четири старта,  пълен комплект медали от Европейското първенство и две сребърни отличия от шампионата на планетата. 

Шампионът ни по ски ориентиране ще остане в България до 20 март. На 22 март Станимир ще отпътува заедно с българската делегация 53-тото Световно първенство по ски за военни в Швеция.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар