Вход | Регистрация

Старозагорски пожарникари спасиха кученце

Старозагорски пожарникари спасиха кученце
Фейсбук

Кученце на видима възраст 2-3 месеца бе спасено от старозагорски пожарникари след получен сигнал на телефон 112.

Кученцето е попаднало в канала до чешмата на кв. "Три чучура" по неясни причини.

Сигналът на денонощия телефон е подаден от Ваня Вангелова, която е регионален представител на сдружение "Помощ за животните - Дара".  Тя пък е потърсена от друга жена, която е видяла бедстващото животно и се е чудила как да му помогне.

Историята с щастлив край е от  трети януари.

Трима огнеборци са дошли на мястото, след като са извадили четирикракото бебе от канала, са го предали на Ваня. Тя е поела ангажимент да се грижи за него първоначално, а малко след това е успяла да му намери и осиновители  - семейство от Стара Загора.

"Беше мокро, наплашено и гладно. Стоплих го, обезпаразитих го, нахраних го", разказа пред репортер на stz24.com Ваня.  Към момента бебето все още няма име, но се очаква то да бъде кръстено от осиновителя си, който е в Малта и предстои да се завърне в града на липите.

"То само ще подскаже как да го наречем", били първите му думи. Eдин от пожарникарите - Тодор Маджаров, който бе обявен за Пожарникар на годината през 2014-а, пък публикува снимка в личния си профил във Фейсбук със спасеното кученце и написа: "Първо произшествие за годината! Благодарности на Ваня Вангелова, че пое грижите за кученцето!"

Повече грижа и доброта към животните да има през 2022 година, както и добронамерено отношение от институциите си пожелава Ваня Вангелова. Тя благодари от сърце на огнеборците, реагирали човешки на ситуацията с бедстващото кученце.  Ваня е подпомогнала осиновителите с всичко необходимо на първо време за грижи за домашния любимец, който вече е в новия си топъл и уютен дом. 

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар