Вход | Регистрация

20 работни места предлага Общината

20 работни места предлага Общината
Снимка: iNews

20 работни места ще се разкрият в община Стражица. Те ще бъдат разпределени в осем населени места. Целевите групи са младежи до 29 г. и безработни над 50 години. Работата е свързана с почистване и облагородяване на обекти, общинска собственост. Местата са одобрени от Областната комисия по заетостта във Велико Търново.

 

Наетите по регионалната програма за заетост в общината ще облагородяват и поддържат осем стадиона и осем детски площадки в Стражица, Кесарево, Камен, Сушица, Лозен, Царски извор, Виноград и Асеново в продължение на шест месеца.

За половин година наетите лица ще получават всеки месец заплащане в размер на минималната работна заплата, която от 1 януари догодина ще стане 310 лева.

"Чрез тази програма изпълняваме три цели. Те са да задържим младите хора в общината чрез подобряването качеството на живот и осигуряване на заетост, да поддържаме и облагородяваме обектите и да осигурим работа и социална интеграция на безработните лица.”, коментира Красимира Желязкова, директор на дирекция "Регионално развитие и устройствона територията” в община Стражица.

Програмата ще стартира от април, ако бъде одобрена от Министерството на труда и социалната политика.

 

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар