Вход | Регистрация

Партньори по проект гостуваха в Стражица

Българското школо е координатор по секторна програма Коменски „Преплитащи се мостове на времето“

Партньори по проект гостуваха в Стражица
Община Стражица

Ученици  и педагози от пет държави гостуваха по партньорски проект в СОУ "Ангел Каралийчев" в Стражица.

Това бе първата среща на партньорите от Естония, Гърция, Румъния, Полша и Португалия. Българското школо е координатор по секторна програма Коменски "Преплитащи се мостове на времето". Гостите бяха представени от 17 педагози и 20 ученици. Проектът стартира тази есен и ще продължи две години. Целите на проекта предвиждат  участниците в него да се запознаят с историята и културата на държавите- партньорки, с техните обичаи и традиции, да се представи културното наследство, да се повиши съзнанието за значението на изучаването на чужди езици като начин за комуникация, да се стимулират подрастващите да уважават собствените си традиции и тези на техните партньори.  

За постигането на тези цели са планирани разнообразни дейности като изготвяне на презентации за създаването на държавите и техните най- известни управници, издаването на исторически брошури, в които учениците да покажат как си представят един ден от живота на различни социални слоеве в миналото и да разкажат за любимия си държавник. Предвидено е и модно ревю, на което учениците ще дефилират в традиционни носии, видео -уроци на традиционни танци, характерни за държавите-партньори.

По време на своя престой, гостите посетиха две от старите български столици - Плиска и Велико Търново, докоснаха се до магията на традиционните български занаяти, представени в етнографския комплекс "Етъра" и посетиха едно от българските духовни средища -  Дряновския манастир.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар