Вход | Регистрация

154 първокласници прекрачиха училищния праг в Стражишко

154 първокласници прекрачиха училищния праг в Стражишко

През огромна декоративна шестица, направена от зеленина и цветя преминаха днес 76 първокласника от СОУ "Ангел Каралийчев” в Стражица.

Гости на откриването на новата учебна година бяха кметът на община Стражица инж. Детелина Борисова и председателят на Общинския съвет Илиян Маринов. Инж. Борисова пожела "на добър час” на всички ученици и техните учители, и подари на всеки първокласник книжка с детски приказки на български автори с лично пожелание.

Класните ръководители на първокласниците бяха изненадани с луксозния двуезичен сборник с приказките на Ангел Каралийчев, който излезе от печат тази година и е посветен на 110 години от рождението на писателя.  

154 първокласници прекрачиха училищния праг тази година в община Стражица. Заместник-кметът на общината Стефан Иванов бе на тържеството в основното училище в с. Виноград, а колегата му Йордан Димитров - на празника в училището в Кесарево.

Общински служители присъстваха на откриването на учебната година и в училищата в Асеново, и в новооткритото СОУ в Камен. До всички учебни заведения  в общината бяха изпратени поздравителни адреси от народния представител Христо Христов.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар