Вход | Регистрация

Избират химн и девиз на Стражица

12 предложения ще се конкурират за честта да бъдат официални символи на Общината

Избират химн и девиз на Стражица
Община Стражица

Собствен химн и девиз ще има Стражица, които заедно с градския герб ще станат част от официалната символика на Общината. Процедурата по избирането им е задвижена, съобщи Дилян Братованов, директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в администрацията.

На 13 ноември със заповед на кмета инж. Детелина Борисова беше сформирана нарочна комисия за провеждане на конкурс. В двумесечен срок се събираха предложения за девиз на общината, както и за текст и музика за бъдещия химн.

Преди ден конкурсната комисия отвори получените предложенията в присъствието на техните вносители - педагози, читалищни самодейци, музикални изпълнители и дори общински служители.

7 от предложенията за девиз и 5 за химн, включващ текст и звуков запис, ще бъдат допуснати за участие в конкурса реши Комисията. Предложенията ще бъдат предоставени за одобрение и избор в Общинския съвет.

На някоя от февруарските сесии местните парламентаристи ще утвърдят новите химн и девиз, които ще се ползват в официални ритуали и протоколни събития на града с 46-годишна история, както и в служебната кореспонденция.

 Sever.bg във FacebookДокладвай за нередност в статията
Добави коментар