Вход | Регистрация

Общината на престижното 40-то място в класация

Общината на престижното 40-то място в класация
Община Стражица

Община Стражица бе поставена на 40 място сред всичките 490 публични български институции, в тазгодишното проучване на фондация "Програма Достъп до информация”. Тя бе определена в рейтинг на активната прозрачност 2013. Община Стражица събира 46,5 точки при таван от 78,5.

Програма "Достъп до информация” е анализирала 488 сайта на 490 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, на публично правни убекти, задължени да предоставят информация и независими органи на власт. В рамките на проучването бяха подадени 490 заявления с искане за предоставяне на копия от последните договори за обществени поръчки за 2012 година. 

Трите допълнителни въпроса за органите на местно самоуправление, реално позволиха и създаването на Рейтинг на активната прозрачност на общините в България. В тази класация община Стражица заема престижното 17-то място сред всичките 264 български общини със събраните 49,5 точки и се оказва на първа позиция сред общините във великотърновска област.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар