Вход | Регистрация

Традиционни занаяти показват в Стражица

Традиционни занаяти показват в Стражица

Първото изложение за традиционни занаяти и лека промишленост "Който го може, си го може” в Стражица беше открито вчера като част от тържествата по повод празника на града на 15 август.

Статици жители и гости на Стражица се събраха да разгледат 12-те щанда на местни занаятчии и производители. Сред изложените изделия бяха сгради от природни материали, ножове и кошници от шишарки от с. Камен, сладкарски изделия от Бряговица, ръчни плетива и декоративната керамика. Живописни пейзажи представи отец Николай Стайков от с. Кесарево, а Марин Бумбалов беше изложил изящна дърворезба.

В 9:30 часа беше открит общинският конкурс за детска рисунка на асфалт "Моят роден край”. Времето беше благосклонно и дъждът почака цял час, за да могат децата да нарисуват избрани сюжети от родния си град. Всички участници поощрителни награди и грамоти, а трите най-добри творби на асфалт бяха определени от жури.

На първо място са Даяна Ангелова и Александра Колева, на второ - Светлана Петрова и Даниела Георгиева, а рисунката на Симона Мариянова й осигури третото място.

Днес в Стражица се провежда традиционният празничен панаир, а на 15 август предстои кулминацията на тържествата. Навръх празника ще се проведе тържествена литургия, ритуал по вдигане на знамената с почетна рота и военен оркестър и връчване на наградите за почетен гражданин.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар