Вход | Регистрация

Ученици се включиха в боевете край Плевен!

Ученици и представители на клуб "Традиция" пресъздадоха битката за Плевен в Стражица вчера

Ученици се включиха в боевете край Плевен!
Община Стражица

Възстановка на боевете край Плевен представиха ученици от СОУ "Ангел Каралийчев" в Стражица вчера по повод Националния празник. Близо 100 ученици и представители на клуб "Традиция” пресъздадоха героичните битки от 1877 г.

Празникът 3-ти март започна сутринта с панихида в църквата "Рождество Христово", която отслужи енорийският свещеник отец Димитри. На нея присъстваха кметът инж. Детелина Борисова, нейният заместник Стефан Иванов, общински служители и много граждани.

"В цялата околност на Стражица - в църковните дворове и по селата, има гробове и братски могили на загинали руски офицери и войници, и на български опълченци. Нека на днешния ден да си спомним с преклонение за подвига на героите и  да сведем чела пред десетките хиляди млади животи, загинали за свободата на България!” – с тези думи кметът инж. Борисова се обърна към своите съграждани.

На паметниците в църковния двор бяха поднесени венци и цветя на признателност. Тържественото отбелязване на празника продължи с рецитал на ученици от Общински детски комплекс и изпълнения на вокална мъжка група към НЧ "Развитие 1895".

Разгледайте снимките в нашата галерия.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар