Вход | Регистрация

Дни на планинската вода и лечебния туризъм организират в Тетевен

Тази година участие са заявили гости от България, Австрия, Германия, Швейцария и Русия

Дни на планинската вода и лечебния туризъм организират в Тетевен
Снимка: sxc.hu

До 16 юни в Тетевен се провеждат Дни на планинската вода и лечебния туризъм, организирани от общината. Участие ще вземат специалисти от България, Австрия, Германия, Швейцария и Русия.

В рамките на форума от Научно-изследователския център по медицинска биофизика (НИЦМБ) ще изнесат лекциите относно горещата минерална вода, а от тетевенската болница ще представят доклад "Планинска вода и дълголетие". Гости ще бъдат и учениците от Математическата гимназия във Варна, които са спечелили конкурс на НАСА.

В програмата на участниците са включени и посещения на извора в местността "Клиндьовото", водопада "Скока", връх Червен, местността "Просеченик". Предвидени са също презентации в Бобевската къща, както и семинари и изследвания на научния отдел на НИЦМБ. Ще бъдат връчени приз за изключителен принос и приз "Св. Иван Рилски".

От общината припомнят, че през 2011 г. в Хановер били представени резултати на планинска вода "Клиндьовото". Електричното светене на тази вода е признато като най-добро в света.

 

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар