Вход | Регистрация

Спасителите от Тетевен първи, великотърновци - осми

В три етапа от технически преглед планинските спасители демонстрираха различни умения за справяне в критични ситуации

Спасителите от Тетевен първи, великотърновци - осми
ТД "Трапезица 1902"

Отборът на Великотърновската планинска спасителна служба стана осми в XX Летен технически преглед, който се проведе в района на хижа "Здравец" Белочерковски рид в Родопите от 12 до 14 септември. В състава бяха включени Боян Димов, Ясен Долчинков, Живко Жечев и Йордан Смолички.

Най-добре от участвалите 21 отбора от 20 отряда се представиха спасителите от Тетевен, следвани от две столични групи. До финала стигнаха 19 отбора, сред които бяха и екипите на ПСС – Ловеч и Троян, класирали се съответно на седмо и четвърто място.

В рамките на един ден прегледът включваше спасителна акция в трудни терени на три етапа - движение и ориентиране по топографска карта с определени реперни точки, движение по пресечена местност с използване на туристическа карта, оказване на долекарска помощ и транспортиране на пострадал по труден терен.

По време на първия скоростен етап спасителите се ориентираха и придвижваха по рида Пепелаша до района на Овчарски полярски поляни и летовище "Студенец".

Вторият етап (за контролно време) предложи движение по рида Пепелаша през хижа Бяла Черква до местността Мандрата и връх Преспа.

Третият етап бе за оказване на долекарска помощ по задание и транспорт на пострадал по стръмен тревисто-скален склон.
_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

trapezitca1902.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар