Вход | Регистрация

Влакчето на Царевец - не по-скъпо от 363 950 лева

Дизеловата машина ще трябва да бъде с максимално икономична и с минимум вредни емисии

Влакчето на Царевец - не по-скъпо от 363 950 лева
Снимка: Булфото

Община Велико Търново официално обяви обществена поръчка за доставка на дизелово влакче, което ще разхожда туристите из крепостта Царевец. Идеята е то да улеснява хората в летните жеги.

Автор на концепцията е екипът на туристическа агенция "Царевград - Търнов" и шефът на общинското дружество Даниел Панов. Според изискванията, цената на влакчето не трябва да надхвърля 363 950 лева.

Техническите показатели изискват возилото да побира 20 възрастни или 30 деца, да излъчва минимум вредни емисии и да има гумени колелета, за да не уврежда автентичните настилки на крепостта.

Обиколката ще започва от входа на Царевец, после ще стига до Балдуиновата кула, а от там ще се отправя към Двореца. Последната спирка на возилото ще бъде панорамния асансьор на Патриаршията.

Фирмите могат да подават своите заявления до 25 юли. Ако всичко мине по план, атракцията може да заработи още в края на лятото.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 2


2 Лечо Бибисито 14.07.2011 | 12:59
Да ви... и на влакчето. Що не сложите и лифт директно до Патриаршията. Тия от Царевград сигурно са някви тлъстюхи, дето не могат да си седнат в стола и ги мързи да ходят пеш. Влак... що не и хеликоптер?!
1 Станимира Колева 14.07.2011 | 12:28
То тоалетна няма на Царевец, а влакче ще пускат. Или са решили от парите за билетче да събират за WC