Вход | Регистрация

Н.Ангелкова: Културният туризъм има водеща роля за това България да бъде целогодишна дестинация

Днес министърът на туризма и кметът на Велико Търново дадоха старт на МИ"Културен туризъм"

Велико Търново е пример за устойчивост на туристическия ръст. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри днес заедно с кмета на старата столица Даниел Панов Международното изложение "Културен туризъм".

"Все повече туристи избират културата и историята като причина да посетят България и старата й столица. Във Велико Търново виждаме, че културният туризъм има водеща роля за това България да бъде целогодишна и позната дестинация”, каза още тя.

182 хил. посетители повече е имал град Велико Търново за 2015 г. спрямо 2014 г., посочи министърът и допълни, че в града през последните няколко години е създаден устойчив ръст на туристопотока от 5%.

Към момента Министерството на туризма работи по създаването на електронни регистри за културно-историческото наследство и за фестивалите в страната, информира още г-жа Ангелкова и увери, че повереното й министерство ще продължава и занапред да подкрепя българските общини за популяризиране на дестинациите.

Н.Ангелкова: Културният туризъм има водеща роля за това България да бъде целогодишна дестинацияОбщина Велико Търново

Престижното международно изложение "Културен туризъм” се провежда за 13-ти път във В.Търново, като тази година събира над 70 изложители от България и света, които представят атрактивни туристически дестинации. 

В церемонията по откриване на форума участваха също председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин и археологът проф. Николай Овчаров (почетен председател на МИТ "Културен туризъм”), присъстваха също областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, кметове от цяла България, представители на туристическия бранш.

"Днес културният туризъм е запазена марка на нашата родина и на нашия град. Ролята му за превръщането на България и Велико Търново в целогодишни и добре познати туристически дестинации е голяма. Като общество ние трябва да обръщаме още по-голямо внимание на опазването на културно-историческото ни наследство, обичаите, традициите, фолклора. Културният туризъм ще има още по-голям дял в туристическия продукт, който България предлага на света”, каза при откриването Даниел Панов.

Изложители от общо 12 държави участват в Международното изложение "Културен туризъм” - България, Виетнам, ЮАР, Индонезия, Азербайджан, Унгария, Франция, Русия, Румъния, Палестина, Малта и Турция.

Припомнете си тук съпътстващата програма на изложението.

Н.Ангелкова: Културният туризъм има водеща роля за това България да бъде целогодишна дестинацияОбщина Велико Търново

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар