Да хапнем бонбони от сухо грозде, ядки и розова вода (Видео и снимки)
Снимка: Север.бг
Вrеме е да завършим кулинарната ни серия от стара българска кухня, която ви представяме заедно с Хан Хаджи Николи. За вас отново готви главен готвач Станимир Радичев, като този път е ред на десерта и за нашите читатели сме избрали най-доброто - над 100-годишна рецепта за "Бонбони от сухо грозде, ядки и вода от рози".
За тази рецепта не ви трябват кой знае колко много неща, а най-хубавто е, че приготвянето на една порция отнема не повече от 10 минути!
Няма да ви губим времето и направо преминаваме към вкусната част:
Продукти за 1 доза :
200 гр. стафиди
100 гр. орехи
100 гр. бадеми
100 гр. лешници
3 суп.л. мед
100 гр. пудра захар
2 суп.л. вода от рози
Начин на приготвяне :
Нарязваме стафидите и ядките на ситно. В купа ги объркваме добре с всички останали продукти.
После готовата смес оформяме на топки като бонбони.
Подреждаме ги в плато и декорираме по желание.
Покрити добре със стреч и съхранявани в хладилник, бонбоните имат трайност 1 месец.
Ако снимките и описанието не са достатъчни, ето ви и едно кратко видео:
Вкусно, нали? Ако искате да сготвим ваша любима рецепта, но по нов начин, напишете ни препоръката си на [email protected] или ни драснете няколко реда във Фейсбук. Лесно е! :)
Източник: Север.бг