Вход | Регистрация

В Угърчин ще обслужват по домовете

Социалният проект ще обхване хора с увреждания и възрастни хора

В Угърчин ще обслужват по домовете
Снимка: sxc.hu

40 потребители на социални услуги са бенефициенти по проект "Помощ в дома в Община Угърчин". Проектът е финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси" и съфинансиран от Европейския социален фонд, а дейностите по изпълнение на проекта стартираха на 1 февруари 2013 г.

Към Домашен социален патронаж ще бъде създадено Звено за услуги в домашна среда, което ще предлага три типа почасови услуги:

1. за оказване на подкрепа и съдействие за социално включване на потребителите;
2. за извършване на дейности за лична помощ;
3. за извършване на комунално-битови услуги.

Потребителите са хора с увреждания и самотно живеещи възрастни хора, които са в частична или пълна невъзможност за самообслужване и са в риск от социална изолация.

По проекта ще бъдат наети 20 безработни лица /домашни санитари/, които да полагат необходимите почасови грижи и помощ в домашна среда.

Кандидатите могат да подават документи в срок до 15 февруари 2013 г. в общинска администрация - Център за административно обслужване и информация, стая 101. Проектът ще се изпълнява на територията на Общината. Повече информация желаещите могат да получат на тел. 06931 / 21-21, вътр. 118 от Пламена Попска.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

Община Угърчин
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57