Вход | Регистрация

Незаконна дървесина задържаха в Ловешко

Незаконна дървесина задържаха в Ловешко
Снимка: Булфото

Два камиона с незаконна дървесина задържаха при проверка специалистите от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Ловеч.

В тях те намериха 43 кубически метра дърва за огрев. Инспекторите установиха и, че незаконната сеч на дървесината е извършена в горски територии – частна и общинска собственост. Самоличността на извършителите е изяснена. По случая работи Районна прокуратура – Луковит.   

За незаконната дървесина от 43 кубика е уведомена полицията в Угърчин, а камионите са откарани в двора на Районното управление. Образувано е досъдебно производство. 

Констатирано е, че единият от нарушителите преди два месеца е задържан в района на село Бежаново. По време на акцията служителите на РДГ – Ловеч са задържали два камиона с 22 куб. метра дърва.

Припомняме, че само преди дни служители на регионалната дирекция задържаха 6 превозни средства с 13 куб. метра немаркиран дървен материал в землищата на селата Торос, Славщица и Пещерна, област Ловеч. 

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57