Вход | Регистрация

Откриха паметник на героите в с. Орляне

Откриха паметник на героите в с. Орляне
Областна администрация - Ловеч

"Във време на на икономическа криза и духовна забрава все повече ни е нужно да се обръщаме към нашата история. История, пълна с патриотизъм и себеотдаване, с жертвоготовност и страдание, с идеали и разочарования. Да се обръщаме и да помним подвизите на нашите предци. Да не забравяме саможертвата на дванадесетте млади мъже на Орляне, изписани на мрамора". С тези думи областният управител на Ловеч Милко Недялков откри паметник на загиналите в Балканската война и Втората световна война в угърчинското село Орляне.

Церемонията започна със заупокойна молитва, отслужена от ловчанския митрополит Гавриил. "Правете добро, а не война, помнете делото на загиналите за свободата на отечеството и продължавайте техните светли помисли", призова и владиката.

След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника от признателните съселяни към героите и от всички гости. 

Слова и стихове напомниха за делото, за храбростта и желанието за свобода на славния български народ. А потомци на храбрите орлянчани, загинали за България - Здравка Манолова и Величко Петров, се просълзиха под звуците на националния химн.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57