Вход | Регистрация

Хотел "Виктория"

1 от 2
За контакти:
ШипковоИнформация:

Село Шипково се намира в северните склонове на Средна Стара планина, в гънките на Васильовската планина; част е от Троянска община, област Ловешка, и отстои на 18 км от град Троян - в западна посока.

Село Шипково е природен феномен с планинския релеф, чудесен климат и минерални извори, обгърнато в царството непокътнатата природа. Курортът Шипковски Минерални Бани е един от най-старите и известни курорти в България. Обявен е за курорт през 1946 г. Намира се на 2 км от центъра на село Шипково в западна посока. Средната му надморска височина е 700 м.

Балноеология: Благоприятните климатични условия в съчетание с лековитите минерални води, природните дадености, липсата на излишна оживеност, богатото културно- историческо наследство, различните видове туризъм, които могат да се практикуват, превръщат курорта в един от най-предпочитаните и посещавани курорти в Троянския край. В курорта се намират три минерални извора и няколко сондажа. Минералната вода е от групата на сулфатно-калциево-магнезиевите, с варираща температура от 18 С до 42 С. Лечението с минерална вода се извършва чрез пиене и балнеолечение. Химичният й състав я прави подходяща за лечение на няколко групи заболявания.

Добави коментар