Вход | Регистрация

Людмил Егов: „Най-важно е да ядеш храна от района, в който живееш“ – втора част

Людмил Егов: „Най-важно е да ядеш храна от района, в който живееш“ – втора част
Снимка: Север.бг
Людмил Егов е роден през 1969 г.в София, но от 10 години живее в "малка, спретната къщурка" в Арбанаси, заедно със съпругата си Мирена и сина им Самуил. Има диплома за електротехник, но е професионалист в областта на дизайна. Като такъв работи няколко години и в Канада. 

Представяме ви втората част от интервюто с „ексцентрика“ /според някои/ Людмил Егов -  експериментатор и „търсач на силни усещания“, но в сферата на духовното и здравословното. Желанието да осигури за семейството си „жива храна“ го провокира сам да си направи домашна микроферма за кълнове и поници. 


Каква е предисторията на решението да се храните здравословно?

На година и осем месеца се появиха черни петна по зъбите на Самуил и започнаха дори да се чупят. При консултация със стоматолог той установи, че е кариес и ни обезкуражи, като заяви, че на тази възраст няма как да се излекува, а е много вероятно и да е предадено генетично. 

За пореден път аз не се предадох и започнах да издирвам всякаква информация за това заболяване и възможностите за лечение. Така попаднах на едно мащабно изследване, кой знае защо останало в сянка, на д-р Уестън Прайс от Кливлънд, САЩ. Той обиколил цял свят и проучвал индианци, африканци, швейцарци, новозелндци, австралийци – какви ли не общности, за да изследва зъбите им. Открива такива народи, при които кариесът е 0, 3%, т.е. на практика те нямат кариес, и започва да търси причината за този феномен. Установява, че те никога не си мият зъбите, даже не знаят какво е грижа за зъбите, но най-важното било, че ядат само храна от района, в който са родени. 

След като научих за това изследване, започнахме да спазваме този принцип на хранене. Правим си сирене от млякото на кози, които пасат в района, в който живеем, зеленчуците си ги произвеждаме сами, ядем плодове от нашата градина.

Вегетарианци ли сте?

Ние не сме почитатели на месото, да не кажа вегетарианци, затова започнахме да даваме на детето ленено олио. Само за 8 месеца зъбите му се оправиха и белнаха. Най-шокиращото беше, че в голяма степен се регенерираха местата на отчупените парченца. Някои хора ме обвиниха, че съм използвал фотошоп, за да представя случая, но за мен е факт. Уестън Прайс установява, че някои от изледваните общности, които ядат месо, използват жлезите на животното, мозъка и костите - това, което при нас се изхвърля. От кокалите варят бульон, който е много богат на калций. Той е установил, че витамини Д и Е са в пъти по-високи и това са активаторите.  

Това ли те провокира да направиш домашна микроферма за кълнове?

Купих американска машина, с която започнах първоначално да правя кълнове - люцерна и слънчоглед. Люцерната съдържа витамин К, който пренася калция в костите и зъбите. Ако този витамин липсва, давай на детето колкото щеш мляко - ефект няма да има. 

Оттам дойде идеята за кълновете. Исках да го споделя и с други и влязох в контакт с фирмата, произвеждаща машините за кълнове. Условията, които те ми предложиха, за да работим заедно, бяха непоносими. Тогава поразучих тук-там, видях различни прототипи, прочетох за някои идеи и започнах да експериментирам. 

И до какви изводи стигна?

Покрай този случай направих много изследвания, защото съм човек, който работи с факти. Изнасях беседи в Търново и покрай това събрах доста материали. Издирих информация за българи отпреди 100 - 150 години, защото бях убеден, че ще съвпадне с това, което Уестън Прайс е открил, а именно, че не само зъбите, а целият генотип на племето се променя в момента, в който имат достъп до индустриална храна. 

Това, което аз намерих, е, че предците ни са с широки лица и раздалечени очи. Само след едно поколение, когато започват да ядат белия хляб и сладката, ноздрите са стеснени, очите са събрани, лицата - сплескани, зъбите - криви и след още 2-3 поколения - вече нищо общо с генотипа. Аз намерих снимки на българи, отпреди 100 години, с широки и обли като топки лица, заоблени очи - за справка можем да погледнем картините на Владимир Димитров-Майстора. 

Странното е, че детето ни не прилича на нас. Физическите му данни приличат на генофонда на старите българи - добре развито тяло и широко лице. На 6-месечна възраст той тежеше 8 кг, при положение, че беше само на кърма. 

Какви семена покълваш?

Всякакви семена - слънчоглед, грах, соя, люцерна, леща, пшеница, ръж, нахут, елда... После ги добавяме в салатата, в основното ядене, правим си сок или пък ги ядем направо. Покълналата пшеница и броколи са известни с антираков и подмладяващ ефект.

Ядейки кълнове и поник, човек приема жизнената сила - това, което се губи на хората. Ако тези кълнове се снимат на Кирлианова фотография, ще се види аурата им. С времето, поради повяхване, аурата се смалява, докато накрая не изчезне съвсем. Точно продукти без аура си купуват хората и вярват, че ядат пресни и здравословни неща. Докато дойдат до нас, продуктите се превръщат в целулоза. Единственият шанс да получаваме жива енергия от храната е, като ядем кълнове. Само тогава можем да сме сигурни, че в организма ни влиза здравословна храна. Освен това излиза и много евтино – само срещу 3-4 лева на месец всеки ден имаме на масата си качествена храна.

Откакто си наблегнал на суровоядството, имал ли си сериозни заболявания?

Наскоро разбрах, че съм алергичен към глутен и сега карам без него. Това не ме притеснява, защото той е изключително вреден. Индианците са яли царевица, азиатците ядат ориз, старите българи са яли лимец - в нито една от тези храни няма глутен. Днес няма мекици или баници, които се дърпат, без глутен, защото той ги прави разтегливи. Но глутенът е невротоксин и предизвиква автоимунно заболяване - фалшива информация за вредител в имунната система. За съжаление само при 30% от хората има симптоми за алергия. При останалите може да се яви като мигрена, диабет или друг вид болестно състояние. 

И това ли си научил от интернет?

Имах шанс да говоря с техника, който е участвал при сглобяването на първите внесени в София френски машини за кроасани и банички. Той сподели, че за да се получи разтегливо тесто и машините да заработят правилно, се наложило да бъде внесено и глутеново брашно, защото в българското нямало, а това пречело на технологичния процес. Решението било - "Завод сме вдигнали, ще садим глутенова пшеница".  А после се чудим, откъде са всичките алергии, болни от диабет деца... От храната. И програмата за здравословно хранене в училищата - кифла от бяло брашно и мляко. Това е най-страшното - казеинът също е алерген и в комбинация с глутена става нещо страшно. Няма да захващам глобалната тема за програмата за редуциране на човечеството, защото времето няма да ни стигне. 

Като сме на темата – с какво замествате брашното?

Вкъщи вече всички се храним с безглутенови храни. Правим си оризови палачинки, тутманик от оризово брашно - потрябва ли ни брашно, мелим си ориз. Идеята ми е да използвам машините за кълнове като платформа, за да науча на нещо хората. На всеки, който се е поинтересувал от здравословното и правилно хранене, давам информация. 

Проявяват ли хората интерес към суровоядството?

Точно към здравословното хранене - да. Имам обратна връзка с по-голямата част от хората, които  се запалиха по идеята, и няма човек, който да не е оценил предимствата на живата храна. Интересното е, че много от тях са пенсионери. 

Заради проблеми със зачеването с Мирена си направихме пълно изчистване на организма в продължение на 40 дни. Използвахме метод, който индианците са прилагали всяка пролет - пиене на билки, способстващи отделянето на отровите и бентонит - за абсорбиране на токсините. 

Предлагаха ни ин витро. Ние обаче си казахме - щом природата не дава да се случи, значи има причина. Ако в едно задръстено с отрови тяло отгледаш  дете, то ще се насмуче с отрови и ще се роди с деформации и проблеми. Казах за този метод на изчистване на хора с репродуктивни проблеми, подготвящи се за ин витро, но те ми се изсмяха. 

 

Край на втора част

В третата /последна/ част на интервюто ще ви представим позицията на нашия „чешит“ за гениите и за „ъпгрейдването“ на Вселената, както и теорията му за извънземния божествен произход на човечеството.

_______________________________________________________________________________

 Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар