Вход | Регистрация
Ловеч 0°C

Ученичка на Райна Кабаиванска дебютира в Софийската опера

Ученичка на Райна Кабаиванска дебютира в Софийската опера

Най-младата надежда от класа на Райна Кабаиванска дебютира в Софийската опера. На 2 декември 23-годишното сопрано Александрина Михайлова ще се изяви като Лиу в "Турандот" от Пучини, режисирана от Пламен Карталов.

"Надарена с глас и талант, след солидно обучение при Райна Кабаиванска, у Александрина личат основните характеристики на певците от школата на Кабаиванска - вярност към написаното от композитора, спазване на традициите на белканто и изискан маниер на пеене. Уверен съм в успешната кариера, която я очаква", казва д-р Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ, основател и мениджър на международния майсторски клас на Райна Кабаиванска.

Друг артист от клас на Кабаиванска пък пристига от Милано, за да партнира на Михайлова на сцената на първия ни оперен театър. Южнокорейският тенор Давиде Риу ще се превъплъти в главната мъжка роля - принц Калаф.

Освен това, певицата се радва и на международен успех. Тя получи първия си ангажимент за 2022 г. - концерт в оперния театър в Севиля, Испания през февруари.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар