Вход | Регистрация

Брадли Купър екранизира популярния роман „Хиперион“

Брадли Купър екранизира популярния роман „Хиперион“
Брадли Купър

Филмова адаптация на популярния научно-фантастичен роман "Хиперион" на Дан Симънс - това ще е новият проект на холивудския ас Брадли Купър. Три години, след като представи режисьорския си дебют "Роди се звезда", той отново застава начело на кинопродукция. Този път обаче той ще менажира екипа от позицията на продуцент. Режисьор за предстоящата лента все още се търси.

Освен Купър зад филма "Хиперион" ще застане и голямо студио в лицето на Warner Bros. Това е поредна стъпка на компанията в посока на жанра, предвид че именно под нейната шапка на бял свят се появи и "Дюн".

Дали "Хиперион" ще се възпроизведе в четири части, колкото дълга е книжната поредица на Симънс, все още не е ясно. Най-вероятно следващ филм и тук би бил потвърден едва след евентуален успех на първия.

Самата история в книгите се развива в 29-и век. На планетата Хиперион, извън обсега на човешките закони в Хегемонията, дебне същество, наречено Шрайка. Някои го боготворят, други се страхуват от него. А трети са се зарекли да го унищожат. Шрайка причаква всички в долината с Гробниците на времето, където огромни мрачни структури се движат назад в миналото. В навечерието на Армагедон, когато цялата галактика е във война, седмина поклонници се отправят на последно пътуване до Хиперион, за да търсят отговорите на неразрешените загадки в живота си.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар