Вход | Регистрация

Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите - девето издание на празника

Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите - девето издание на празника

"Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите” 20 - 23 септември 2019г.

Деветото издание на есенния празник, вдъхновен от европейската инициатива "Нощ на музеите", превърнал се в традиция за Велико Търново, тази година ще се проведе в периода 20-23 септември. Фестивалът вплита старинни занаяти и модерно изкуство, предлагайки на посетителите разнообразие от дейности, много позитивни емоции, богата музикална и съпътсваща програма.

През периода на фестивала всички желаещи ще имат шанса да се докоснат до множество разнообразни изкуства, представяни от хора от всички краища на България. Тази година изложителите ще бъдат над 60, сред които ще присъстват занаятчии занимаващи се с различни техники за изработване на бижута, пчеларство, плъстена вълна, кожарство, текстилни изделия, дървообработка, храни с екологичен произход и много други.

В същото време майсторите от Самоводската чаршия ще правят демонстрации на съхранените от тях занаяти и ще дават уроци на всички желаещи.

Специално за всички меломани, събитието ще има изключително богата и разнообразна музикална програма. За сега имената на участниците ще останат в тайна, но в най-скоро време ще бъде качена програмата на събитието,където ще можете да се запознаете с тях.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар