Вход | Регистрация

"Война и мир" излезе днес с експресивните илюстрации на Теодор Ушев

"Война и мир" излезе днес с експресивните илюстрации на Теодор Ушев
Теодор Ушев, издателство "Кръг"

Най-успешният съвременен български аниматор Теодор Ушев е илюстрирал новото издание на класическата творба на Толстой "Война и мир", съобщи издателство "Кръг". Той е работил по проекта повече от година, създавайки 60 илюстрации, 50 от които влизат в четирите тома. Ползвал е китайски туш върху оризова хартия.

"Целта беше да създам експресивни изображения, които да кореспондират по необичаен начин с този опус на любовта, войната, мира и човешкия екзистенциализъм", споделя Ушев.

Луксозното издание в четири тома е в книжарниците от днес, 8 декември, уточняват от "Кръг". Използван е класическият превод на Константин Константинов, създаден през 1957 г., а цялостното оформление на проекта е на дизайнера Григор Григоров.

"Война и мир" е определян като най-великия роман в историята на литературата, а авторът му - Лев Толстой, е признат от критиката и читателите за най-добрия белетрист на всички времена. Той създава най-известното си произведение в периода 1863 - 1869 година, в разцвета на младостта си, успял да се посвети изцяло на писането в първите години на брака си. Заглавието на творбата става окончателно след първите два варианта - "Три времена" и "Всичко е хубаво".

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар