Вход | Регистрация

Варненски училища посрещат 15 септември с нова спортна база

Варненски училища посрещат 15 септември с нова спортна база

С нова спортна база ще посрещнат първия учебен ден част от училищата във Варна. Пилотната програма за изграждане на нови спортни площадки в училищните дворове засега се реализира в 10 учебни заведения. 

До момента официално бяха открити площадките в ОУ "Ангел Кънчев" и ОУ "Христо Ботев" в Аспарухово. Амбицирани сме поетапно това да стане факт за всички училища, подобно на 230-те детски площадки, които изградихме на територията на целия град", каза кметът Иван Портних. 

Варненски училища посрещат 15 септември с нова спортна база  Варненски училища посрещат 15 септември с нова спортна база

Новата многофункционална спортна площадка в двора Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и ОУ "Захари Стоянов"  също е готова. Модерното съоръжение е с площ 411 кв.м., височина около 5,5 метра и ще бъде използвано целогодишно, с цел осигуряване на качествен учебeн процес по физическо възпитание и спорт. 

Новата база е с възможности за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.  

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар