Вход | Регистрация

Създайте си настроение от природата!

Или 12 билки за малко слънце в ежедневието

Създайте си настроение от природата!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лятото вече е към своя край, дните стават по-кратки и носталгията по изминалите слънчеви моменти вече все по-често започва да ни навестява.

Природата е измислила начин да се справим по-лесно с мрачното настроение, съпътстващо дъждовните дни. Следващите 12 билки, с които ще ви запознаем са билките на доброто настроение и те биха донесли малко слънце във вашето ежедневие.

Копър

Символ на дълголетието, смелостта и силата, и с неговите пречистващи функции осигурява защита на духа и тялото. Любопитен фаст е, че в древността копърът се е използвал за влияние на съзнанието. Древните народи смятали, че сокът от копър събужда тялото, носи енергичност и жизненост, които са необходими за доброто настроение.

Риган

Той ще ви донесе хармония, любов, закрила и спокойствие във вашия дом. Използва се в традиционната китайска медицина като помощник срещу емоционални и физически заболявания. В древността, много племена използвали маслото от риган за да намажат стените на домовете си. Те вярвали, че това ще послужи за бариера срещу отрицателната енергия.

Ветивер

Създайте си настроение от природата!


Растението увеличава жизнената сила, а също така се асоциира със спокойствие, мъдрост и здрав разум.

Лавандула

Носи славата си на подобрител на здравето, любовта и вътрешната хармония още от древни времена. Разсейва депресията, като поема контрола над нашите емоции. Ароматът от лавандула осигурява спокойствие и здрав сън.

Бял градински чай

От векове е използван за неутрализиране на негативната енергия. Димът от изсушеното растение прочиства въздуха, а отрицателните йони, които изпраща, са "виновни" за приятния мирис подобен на този след есенен дъжд. Според древните римляни веднъж вдишан, димът от бял градински чай донася мъдрост и психическа стабилност.

Евкалипт

Създайте си настроение от природата!Thinkstock/Guliver


Освобождава емоциите от негативната енергия и помага да не мислим често за лошите спомени.

Тамян

Тамянът намалява стреса и вдъхновява сетивата на духа. Твърди се, че той подобрява връзката на човека с висшите природни сили и подходящ за хората, занимаващи се с йога.

Карамфил

Засилва смелостта и здравия дух и е добър стимулатор на паметта.

Сандалово дърво

Той осигурява защита срещу отрицателната енергия, отвлича вниманието на ума от неприятностите и засилва сексуалното желание.   

Розмарин

Създайте си настроение от природата!inm.com


Смята се, че розмаринът може да подобри вашия любовен живот и да донесе щастие и дълголетие.  Етеричното му масло помага да прочистите съзнанието и да подобрите паметта си. При нагряване маслото изпуска прочистващ въздуха мирис. Билката е символ на приятелство и страст. Много често се използва и в битката с кошмарите и неспокойния сън.

Иланг-иланг

Успокояващият му аромат е способен да освободи всеки от негативните емоционални състояни и е мощен афродизиак.

Босилек

Създайте си настроение от природата!inm

Символът на плодородието. В Италия от векове е символ и на любовта, заради листата, имащи форма на сърце. Босилекът се смята и за билката покровител на семейството, а изгарящото му масло ще предпази дома ви от негативна енергия.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.

 spisanie8.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар