Вход | Регистрация

Как да научим бебето да пие от шише?

Как да научим бебето да пие от шише?
Снимка: Pop Sugar
Повече за:

Повечето бебета категорично отказват да започнат да се хранят от шише и това се оказва сериозен проблем. Почти всяка майка е преживяла този труден период. Да се чувства като затворник, защото докато бебето иска само да суче, останалият живот, работата и т.н. са в застой. Просто няма начин да се отделите от бебето. Затова е добре да го научите да използва шишето. Ние ще ви дадем 6 съвета:

 1. Шишето трябва да се усеща като вас

  Ако на допир, вкус и температура шишето се доближава до гърдите ви, вероятно няма да имате никакви проблеми. Има хиляди видове бебешки шишета, все някога ще откриете подходящото и вашето бебче ще спре да плаче всеки път щом види шишето.

 2. Далече от мама

  Някои педиатри съветват майките да не хранят те бебетата с шишето. Те трябва да стоят на разстояние, когато това се случва. Излезте от жилището, докато някой друг се опитва да нахрани малкия калпазанин.

 3. Добавете подсладител

  Ако вашият педиатър одобри, добавете нещо вкусно в млякото. Така бебето ще е по-склонно да свикне с шишето. Другият вариант е да сложите малко количество захар на биберона на шишето.

 4. Бъдете търпеливи

  Това нещо може да отнеме много време. И хич не е лесно. Може да отнеме месеци, дори година. Така че се заредете с много търпение.

 5. Пробвайте с чаша

  Ако нямате никакъв успех с шишето, опитайте с чаша със сламка. Има деца, които никога не свикват с шишето, но пък свикват много лесно с чашата.

 6. Помолете за помощ

  Ако имате сериозни затруднения с научаването на бебето да пие от шише, консултирайте се със специалист.   

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!Докладвай за нередност в статията
Добави коментар