Вход | Регистрация

Намалява безработицата в Северозапада

Въпреки това трите северозападни области са с по-висока безработица от средната за страната, уточниха от Агенцията по заетостта в Монтан
Безработицата в трите северозападни области Монтана, Видин и Враца в края на месец октомври е 9,9 на сто и в сравнение с месец октомври на 2020 година има намаление от 2,4 на сто, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Монтана.

Броят на безработните намалява и в сравнение със септември на 2021 година - с 0,2 на сто. В края на октомври регистрираните в бюрата по труда безработни в трите области са 17 101 и са с 377 по-малко в сравнение с края на септември. В сравнение с година по-рано, то броят на безработните е с 4168 по-малко.

Нова работа през октомври в областите Монтана, Видин и Враца са започнали 1125 души, като 84 на сто от тях са ползвали съдействието на бюрата по труда в северозападния регион. По субсидирани програми за заетост на работа през октомври са назначени 405 души от рискови групи.

Въпреки намалението, безработицата в трите северозападни области е по-висока от средната за страната, уточниха от Агенцията по заетостта в Монтана. Най-висока безработица е регистрирана в общините Ружинци - 48,7 на сто, Якимово - 39,8 на сто, Хайредин - 36,4, Борован - 35,6. С най-ниска безработица са общините Враца - 3,6 на сто, Монтана - 3,9 на сто, Мездра - 4,2 на сто, Берковица - 6,4 на сто, Лом - 7,6 на сто и т.н.

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар