Вход | Регистрация

Цветанов: Убеден съм, че ще се върне доверието в местните структури на ГЕРБ

Цветанов: Убеден съм, че ще се върне доверието в местните структури на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети Добрич и се срещна с представители на общинските и областното ръководство, за да се обсъди какво са предприели по анализа на работата на партията на местно ниво. "Всички съветници и членове на структурите трябва да са сред хората, да популяризират това което прави Правителството, да чуят проблемите на хората и да се търси начин чрез местна и централна власт и народните представители да се постигат целите, които си поставя всяка политическа сила", заяви той преди срещата.
 
Цветанов е убеден е, че пропуснатото от ГЕРБ за Добричка област ще се навакса, ще се създаде необходимата мотивация, ще се върне доверието на хората, които са обидени, и ще се преустанови капсулирането на структурата. "Това ще бъде основната политика на партията в идните месеци - да се отвори за хората с авторитет и те да станат част от бъдещите листи, за да постигнем успех на регионално ниво. Ще залагаме на знаещи и можещи хора, които да бъдат привлечени към каузите и политиките, които реализираме", категоричен е Цветанов.
 
Той каза още, че засега не са предвидени други личностни или структурни промени в ГЕРБ – Добрич – докато не се проведат събрания на партията, което се очаква през ноември т.г. "Това, което уставът изисква, ние го направихме – да назначим временно ръководство. Сега всеки е в правото си да изложи своите аргументи и да привлече всички достойни, желаещи хора, които досега са били ограничени да разгърнат своите способности.", заяви Цветанов.
 
Той напомни, че има вече видими резултати от обещаното от ГЕРБ в управленската програма. "От 1 септември учителските заплати са вдигнати с 15%, а има възможност всяка година занапред държавата да увеличава бюджета за образование с 330 млн.лева. В същото време от ОП "Региони в растеж" 600 млн. ще отидат за образователната инфраструктура – игрища и спортни площадки, които ще спомогнат за борбата с детската агресия.", посочи Цветанов. По думите му в тази сфера ще се намали 10 пъти административната тежест и за първи път от 27 години се работи реално за връщането на децата в училище, като са включени 1 100 екипа с над 11 000 души от институции и организации. Установява се къде са липсващите 206 000 деца. Посетени са вече над 20 000 семейства и над 3 000 деца са записани отново в образователната система. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар