Вход | Регистрация
Плевен 12°C

Петима са кандидатите за нов шеф на БНР

Петима са кандидатите за нов шеф на БНР
Снимка: бнр

Петима са кандидатите, които са подали документи за избора на нов главен редактор на Българското национално радио (БНР), става известно от съобщение на Съвета за електронни медии (СЕМ). Сред тях е настоящият временно изпълняващ длъжността Милен Митев, както и бившият и уволнен директор Светослав Костов. Останалите трима са Жени Гаджалова, Иво Тодоров и Митко Димитров.

Гаджалова, Иво Тодоров и Митко Димитров са участвали и в други конкурси за директор на националното радио.

Съгласно приетата от Съвета за електронни медии процедура в срок до 13-и октомври медийният регулатор трябва да оповести на своята интернет страница кандидатите, които са допуснати до участие в надпреварата. До 20 октомври ще бъдат обявени тези от тях, които са допуснати до изслушване, което ще се проведе на 25 и 26 октомври, а самият избор ще бъде на 27 октомври.

До избор на нов генерален директор се стигна, след като избраният в началото на 2020 година Андон Балтаков подаде оставка в началото на август. Пред Съвета за електронни медии (СЕМ) Балтаков посочи "дълбоко лични причини". В интервю за "Дневник" той заяви, че се е притеснявал за личната си сигурност и е имало опити да бъде саботиран. За временно изпълняващ длъжността беше избран Милен Митев - шеф на Административната дирекция в БНР.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар