Вход | Регистрация

Чисто нова линейка за стражичани

Автомобилът е закупен с пари от Здравното министерство

Чисто нова линейка за стражичани

Модерно оборудвана нова линейка получи днес Центърът за спешна медицинска помощ – филиал Стражица. Кметът на Стражица инж. Детелина Борисова изрази радостта си от новата придобивка, с която ще се подобри качеството на здравеопазването в общината.

Автомобилът е "Ситроен", прозведен тази година и закупен със средства от Министерство на здравеопазването.  Специализираното оборудване в него е от най-съвременен тип. То включва мултифункционално устройство- дефибрилатор, ЕКГ и пулсометър, уред за измерване на кръвното налягане. В линейката има кислородна бутилка и маска, носилката е пневматична и олекотена с цел оперативност на медицинския екип.

Енорорийският свещеник отец Димитрий освети новата линейка, а на водосвета присъстваха заместник-кметът Стефан Иванов, общинари, директорът на ЦСМП д-р Валентина Хаджирадева и медицински лица.

Общо 19 служители работят в местния Спешен център. Те са разпределени в шест екипа, които се въртят на 12-часови дежурства, уточни д-р Стефка Ламбева, ръководител на центъра. Един мобилен екип покрива всичките 22 населена места от общината. По време на водосвета в центъра бе получено спешно обаждане, като линейката вдеднага отпътува към адрес в село Асеново.

Чисто нова линейка за стражичани

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар