Вход | Регистрация

Георг Спартански призова: Да работим за благоденствието на общината

Новите кметове от община Плевен и общинските съветници положиха клетва

Георг Спартански призова: Да работим за благоденствието на общината

Новоизбраните местни управници на община Плевен встъпиха официално в длъжност вчера на тържествена сесия в зала "Плевен”. Областният управител Ралица Добрева откри сесията и поздрави присъстващите, сред които бяха и нейните заместници арх. Бойко Балтаков и Красимир Иванов.

Г-жа Добрева призова към обединение на управниците в името на обща кауза, а именно развитието на Плевен. Кметът на община Плевен Георг Спартански, кметовете на кметства и общинските съветници положиха клетва, а Спартански получи от областния управител символът на местната власт – огърлицата на градоначалника на Плевен.

"Вярвам, че пътят, който предстои пред община Плевен, е дело на всички нас, затова ще заложа на прагматичната работа в името на това, в което днес сме се заклели и се надявам да не забравяме – да служим на жителите на Плевенска община и да работим за тяхното благоденствие”, каза новият кмет на общината.

След официалната част 5-членна комисия проведе таен вот за избор на председател на местния парламент. С 33 гласа "ЗА” от общо 40 гласували съветници беше избран Мартин Митев.

Той призова общинските съветници да загърбят идеологическите различия и да не изпълват започващия мандат с дребнотемие и политиканстване. "Дайте да правим добри политики в името на нашата Община и нашите съграждани, защото те за това са ни изпратили тук.", обърна се председателят към присъстващите.

Първото решение, което беше взето от Общинския съвет под председателството на Мартин Митев, бе за избор на 7-членна комисия. Нейната задача е да изработи правилник за работата на настоящия Общински съвет.
41 съветници влизат в него, които са разпределни, както следва:

10 съветници от ГЕРБ, 9 от МК "Плевен може - Плевен побеждава", 5 от МК за промяна /БСП и ПК "Тракия"/, 4 от Български демократичен център, по 3 места за ПП АБВ, ДПС и "Народен съюз", 2 места за "Глас народен" и по 1 място за НФСБ и "Атака".Докладвай за нередност в статията
Добави коментар