Вход | Регистрация

8,8 млн.лв. трябват за ремонт на пътя Чешма-Кесарево

Той ще бъде реконструиран частично, ако останат средства след ремонт на главните пътища, каза днес министър Лиляна Павлова

8,8 млн.лв. трябват за ремонт на пътя Чешма-Кесарево

Около 8,8 млн.лв.са нужни за рехабилитацията на Републикански път III-4082 Чешма-Кесарево. Министерството на регионалното развитие и благоустройството обаче не разполага с тях, каза днес в парламента ресорният министър Лиляна Павлова, предава "Фокус".

Питането относно реконструкция на Републикански път III-4082 Чешма-Кесарево от километър 23+300 до километър 40+650 беше направено от народния представител Мариана Бояджиева.

Г-жа Павлова обясни, че проектите са приоритизирани и най-напред ще бъдат реконструирани големите пътни направления от първи и втори клас. и тогава. Третокласната пътна мрежа ще бъде ремонтирана частично, ако останат средства.

Всяка зима се прави анализ на щетите след зимните условия и посоченият участък отдавна е включен в рограмата за текущ ремонт и изкърпване на пътищата, увери министър Палова.

Пътят Чешма-Кесарево е бил сред проектите по Оперативна програма "Регионално развитие” в миналия програмен период, но ремонт не е направен, защото не е било изпълнено изискването за подмяна на подземната ВиК инфраструктура.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар