Вход | Регистрация
Последна информация от Новини и теми

Хаджидрагановите къщи

За контакти:
София ул. "Козлодуй" №75
e-mail: info@kashtite.com
телефон: 02/931 31 48
Информация:

 

Ресторант "Хаджидрагановите къщи" - в центъра на София, се състои от 4 реставрирани къщи от 1866 г. с възрожденска архитектура и интериор на Копривщица, Банско, Жеравна, Мелник.

Тук ще намерите автентична българска кухня на жар, плоча и пещ и отбрана селекция от вина и напитки. Всяка вечер - народна музика на живо.

 

ИСТОРИЯ ЗА ХАДЖИДРАГАНОВИТE КЪЩИ

Живял преди сто лета хаджи Драган - търговец на вълна и свила. Дълги години пътувал из страната, обиколил много околии. Търгувайки той се спирал в различни градове. Хората го посрещали с голямо гостоприемство. Често замръквал вечер и отсядал в някоя гостилница. Когато било зима обичал да стои до камината. През комина излизали искри, а в гърнетата къкрели гозбите. През лятото под лозите хапвал и пийвал и се радвал на красивата природа.
От пътуванията си той бил много впечатлен от красотата на българските къщи, всяка със свой облик и стил.

Една зимна вечер седейки до камината и гледайки живописния танц на огъня той си помислил какво да стори та да сбере тези красоти в София. Тогава решил щом се стопли да викне най-добрите майстори от Копривщица, Жеравна, Мелник и Банско ...Добави коментар