Вход | Регистрация

Пианистът Ростислав Йовчев свири с Габровския камерен оркестър

Известният пианист ще бъде гост в Габрово на 27 януари

Известният пианист Ростислав Йовчев и диригентът Иван Илиев ще изнесат концерт заедно с Габровския камерен оркестър. Те ще участват в програмата от цикъла "Избрано от публиката" на 27 януари, сряда, от 19 часа.

В Художествената галерия "Христо Цокев" в Габрово ще звучат любими произведения от Хайдн, Менделсон, Шопен, Лист, Брамс, Скрябин, Рахманинов, Равел, Гранадос и Хиндемит.

Ростислав Йовчев е роден в София, възпитаник на Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров" в класа на проф. Атанас Куртев. Лауреат е на пет български и международни конкурси, специализира в Кралската консерватория в Брюксел.Води майсторски класове и концертира като солист и камерен изпълнител у нас и в чужбина.

Носител е на най-високите отличия на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Доктор по музикознание, понастоящем Ростислав Йовчев е професор и ръководител на катедра "Пиано" към Теоретико-композиторския и диригентския факултет в Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров" – София.Той е сред малкото български пианисти, които са изпълнили интегрално всички клавирни концерти на Бетховен.

Билетите за концерта с Габровския камерен оркестър са на цена 3 лв., а за ученици, студенти и лица над 65 години е безплатно.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар